EuroRenoma za fachowość
27-11-2012, 19:12 Monika Herman - Sopniewska
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Małgorzaty Kuś otrzymał kolejne wyróżnienie. Tym razem do rąk pani Małgorzaty trafił Certyfikat Europejski EuroRenoma, który potwierdza fachowość i rzetelność usług orzegowskiego zakładu przetwórstwa mięsnego. To nie pierwsze i na pewno nie ostatnie wyróżnienie.
- Certyfikat otrzymaliśmy za profesjonalizm. Cieszymy się bardzo, że jako zakład mamy ugruntowaną pozycję w naszym środowisku, nie tylko na Śląsku. Staramy się dobrze robić to co wykonujemy, a inni nas rekomendują. Kryteria, które trzeba wypełnić często są jednak bardzo ostre – mówi Małgorzata Kuś, która dodaje:
- Dla mnie jednym z najważniejszych wyróżnień jakie otrzymałam jest Śląski Znak Jakości i Hanys, który otrzymałam w 2010 roku. Działamy na Śląsku, jestem Ślązaczką i bardzo się z nich cieszę.
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Małgorzaty Kuś jest rodzinnym zakładem produkcyjnym o wielopokoleniowej tradycji wędliniarskiej. Początki działalności zakładu sięgają 1914 roku kiedy to dziadkowie właścicielki rozpoczęli produkcję i handel wyrobami wędliniarskimi. Firma w obecnej formie powstała w 1990 roku i wtedy też rozpoczęła działalność. Właścicielem jest Małgorzata Kuś, pomaga jej mąż Czesław oraz synowie Arkadiusz i Sławomir.
łakotka napisał(a):
Gratulacje Pani Małgosiu!!! :)
Bolo napisał(a):
kupuja u nich krupnioki, som najlepsze, nikaj takich niy ma
Komentarze